Japonska metoda – microblading

Kategorija:

Opis

Za videz in lepoto naravnih obrvi.

 

Popolna metoda oblikovanja obrvi – japonska metoda vrisovanja obrvi.  Pri japonski metodi vrisovanja ustvarimo povsem naravni videz, saj se dlačice vrisujejo. Rezultat  je tako naraven, da je popolnoma neopazno, da gre za vrisane dlačice.

Zgodovina japonske metode

Na japonskem so bile gejše prve, ki so uporabljale make up, in sicer le v treh barvah – bela, črna in rdeča.  Gejše so še danes navdih mnogim umetnikom ličenja.

Gejše so si same s skalpelom in iglicami na predelu obrvi naredile ranice na katere so nanesle kano. Ker orodje ni bilo sterilno je prišlo do infekcije in so zaradi tega kasneje s tem prenehale.  Leta kasneje v letu 20o1 so japonci patentirali metodo, ki v svetu postane prepoznavna kot Hair stroke eyebrows method.

Zakaj japonska metoda vrisovanja dlačic obrvi?

Ker vsako dlačico na manjkajočem delu obrvi vrišemo posebej,  tako dosežemo 100% naravni videz obrvi. Ker ste se naveličale vsakodnevnega dorisovanja vaših obrvi. Ker bi rade izgledale naravno in urejeno tudi na morju, pri športu in bi se želele zbuditi urejene. Ker se končen rezultat prilagodi vaši barvi las, tenu kože in strukturi obstoječih obrvi. Ker bo vaš obraz izgledal sedaj bolj vesel in mladosten. Ker boste bolj samozavestne.

Kako dolgo je obstojna metoda vrisovanja obrvi?

Pigmenti, katere vnašamo v kožo se obdžijo na njej od 1 – 2 let. Ker imamo več vrst kože posledično se odzove vnos pigmenta na vsaki koži drugače in odvisno je tudi od več faktorjev (izpostavljanje soncu, tip kože). V  roku 6 mesecev po postopku sledi kontrolni pregled. Na tem pregledu se, če je potrebno ponovno vriše dlačice, katere so mogoče malenkost zbledele (kontrolni pregled je vštet v ceno).

Ali je metoda varna?

Pri postopku uporabljamo AC pigmente (mineralni pigmenti, ki so netoksični in hipoalergeni). Za vsak postopek uporabimo nov nožek.  Zagotovljeni so strogi higienski pogoji. Zagotovljeno brezskrbno poletje. Vrisovanje obrvi lahko izvajamo tudi poleti, saj pri japonski metodi vrisovanja dlačic obrvi, pri kateri z mikro nožkom vnašamo pigmentom v prvo plast kože vsako dlačico posebej, ni bojazni, da si ne bi mogle te storitve privoščiti ob sončnih dnevih. Zaradi zelo plitkega vnosa pigmenta, naj vas ne skrbi glede opravljanje te metode v poletnih časih. Po postopku se je potrebno izogniti prvih par dni UV žarkom, potem pa ni nobenih težav, prav zaradi plitkega vnosa pigmenta v kožo. Priporočljivo je obrvi zaščititi na soncu z zaščitnim faktorjem, kot tudi kožo sicer.

Postopek

– posvetovanje o željah in oceni stanja
– digitalni izračun simetrije, slikanje in ocena
– probno risanje vse do 100% zadovoljstva stranke
– test reflekcije
– začetek vrisovanja do popolnega videza
– postopek je skorajda brez bolečin in oteklin, lahko se pojavi rahla rdečica, ki izgine v pol ure
– postopek traja od ene do ure in pol

Obnova

Obnova barve je všteta v ceno (v roku 6 mesecev). Pri obnovi microbladinga osvežimo pigment; priporočamo osvežitev enkrat na leto.

Kontraindikacije

Sveže brazgotine in opekline, hepatitis, HIV, aktivna kožna bolezen, avtoimune bolezni, sladkorne bolezen (če je slabo urejena).

Tveganja

HIV, HCV, HBV – prenos naštetih bolezni NI MOGOČ.

Alergijski pojavi – potrebno je predhodno testiranje pigmenta, zato mora stranka izvajalcu povedati za morebitne alergije.

Tvorba granolomov in keloidnih brazgotin ni možna.

Navodila za nego vaših obrvi.

Navodila najdete s klikom na to povezavo >>>.

Naročite se!

Sporočilo ali vprašanje

Ime

E-pošta

Večkaj našo Facebook stran

Medicinsko – estetski & wellness Lucija
Back to top